Abstract:
Метою кваліфікаційної роботи є теоретичне та експериментальне обґрунтування використання знежиреного льняного борошна в технології кондитерських бісквітних виробів підвищеної харчової цінності.
Досягнення поставленої мети було реалізовано на основі комплексу досліджень, які включали наступні взаємопов’язані завдання:
- проаналізувати сучасні вітчизняні технології збагачення бісквітних кондитерських виробів нетрадиційною сировиною;
- – на основі аналізу наукової інформації обґрунтувати доцільність застосування льняного борошна у виробництві кондитерських бісквітних виробів підвищеної харчової цінності;
- скласти план досліджень і охарактеризувати об’єкти та методи досліджень;
- охарактеризувати сировину і технологічний процес виробництва бісквітних кондитерських виробів;
- розробити рецептуру і технологію виробництва бісквітних кондитерських виробів з додаванням лляного борошна;
- обґрунтувати висновки по роботі.
Об’єкт досліджень – бісквіти і торт «Незабудка» з додаванням лляного борошна.
Предмет досліджень – технологія виробництва, органолептичні та фізико-хімічні показники якості бісквітних кондитерських виробів з додаванням льняного борошна.
Методи досліджень – стандартні, органолептичні, фізико-хімічні, структурно-механічні.
Description:
Лебех, В. В. Розробка технології бісквітів та кондитерських виробів з додаванням лляного борошна : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / В. В. Лебех ; керівник роботи О. Б. Хребтань ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2022. – 58 с.