Abstract:
Значний сегмент світового кондитерського ринку складають борошняні вироби, серед яких близько 45 % займає печиво, в тому числі пісочне. Особливістю такої продукції є низький вміст або відсутність важливих для організму людини нутрієнтів. Це зумовлене застосуванням в його технологіях переважно рафінованої сировини (модифіковані жири, цукор, борошно вищого ґатунку тощо). Зазначене робить печиво привабливим об’єктом для покращення нутрієнтного складу.
Description:
Шидакова-Каменюка, О. Г. Використання збагачувальної рослинної сировини в технології пісочного печива / О. Г. Шидакова-Каменюка, О. І. Болховітіна, Д. Логінова // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем (КЗЯТПС – 2022) : тези доповідей XІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 26–27 травня 2022 р.) : у 2 т. Т. 1. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022. – С. 239.