Abstract:
Об'єктом дослідження виступає гастрономічний туризм як комплексне соціально-економічне та культурне явище в контексті сучасної туристичної індустрії. Предметом дослідження є теоретичні, методологічні та прикладні аспекти розвитку гастрономічного туризму, включаючи його організаційно-економічні механізми, інноваційні форми.
Мета випускної кваліфікаційної роботи полягає у комплексному аналізі сучасного стану, тенденцій розвитку та перспектив гастрономічного туризму як інноваційного напряму туристичної діяльності, а також у розробці науково обґрунтованих рекомендацій щодо його ефективного впровадження та просування на національному та міжнародному рівнях.
Для досягнення поставленої мети визначено наступні завдання дослідження: провести ґрунтовний аналіз теоретико-методологічних засад гастрономічного туризму; визначити ключові фактори, що впливають на розвиток гастрономічного туризму в різних регіонах; проаналізувати існуючі моделі організації гастрономічних турів та оцінити їх ефективність; розробити методологію оцінки потенціалу територій для розвитку гастрономічного туризму; сформулювати стратегічні напрями та конкретні заходи щодо стимулювання розвитку гастрономічного туризму.
Description:
Артюх, А. В. Гастрономічний туризм в Україні: стан і перспективи : випускна кваліфікаційна робота : 242 "Туризм" / А. В. Артюх ; керівник роботи І. В. Безуглий ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра туризму. – Чернігів, 2024. – 88 с.