Короткий опис(реферат):
Предметом дослідження кваліфікаційної роботи є обсяг та структура
ринку готельно-ресторанних послуг в Україні, ключові чинники і тенденції
його розвитку впродовж останнього періоду та у близькій перспективі.
Об’єктом дослідження є ринок готельно-ресторанних послуг України у 2010 –
2023 роках.
Метою даної кваліфікаційної роботи є виявлення сучасних тенденцій та
оцінка стану розвитку ринку готельно-ресторанних послуг з обґрунтуванням
перспектив його розвитку у повоєнний час в умовах глобілізації.
Завданнями випускної кваліфікаційної роботи є: розкриття сутності
суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу та особливостей їх функціонування;
з’ясування специфіки ринку готельно-ресторанних послуг та його ключових
компонентів; виявлення основних факторів впливу на динаміку та структуру
ринку готельно-ресторанних послуг; виявлення тенденцій розвитку готельно-
ресторанної індустрії в Україні; оцінка стану вітчизняного ринку послуг
індустрії гостинності; аналіз інвестиційної активності в готельно-
ресторанному бізнесі України; оцінка перспектив розвитку вітчизняного ринку
готельно-ресторанних послуг повоєнного періоду в умовах глобалізації;
обгрунтування можливих заходів щодо підвищення конкурентоспроможності
готельно-ресторанного бізнесу України.
За результатами дослідження викладені пропозиції щодо підвищення
конкурентоспроможності готельно-ресторанного бізнесу України.
Суть розробки, основні результати:
Приступа, Є. О. Ринок готельно-ресторанних послуг в Україні і перспективи його розвитку в умовах глобалізації : випускна кваліфікаційна робота : 242 "Туризм" / Є. О. Приступа ; керівник роботи В. В. Музика ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра туризму. – Чернігів, 2024. – 70 с.