Abstract:
Об'єктом дослідження є підприємство ресторанного господарства, що включає процеси планування, організації та управління ресторанним бізнесом, а також всі аспекти його функціонування від підготовки до відкриття до щоденної операційної діяльності. Предметом дослідження є бізнес-план підприємства ресторанного господарства, зокрема його ключові компоненти.
Метою кваліфікаційної роботи є розробка комплексного бізнес-плану для підприємства ресторанного господарства, який забезпечить ефективне планування, організацію та управління ресурсами для успішного відкриття та функціонування закладу в умовах конкурентного ринку.
Завданнями кваліфікаційної роботи є: дослідити сутність бізнес-планування та його роль в веденні підприємницької діяльності; визначити методику бізнес-планування підприємницької діяльності та особливості бізнес-планування в туристичній сфері; охарактеризувати сучасний стан туристичної сфери України та можливості ринку ресторанного господарства; виявити перспективи використання бізнес планування для покращення діяльності підприємств сфери туризму; розробити бізнес-план ресторану; проаналізувати ризики та шляхи їх вирішення бізнес-плану.
Результати роботи демонструють життєздатність та потенційну прибутковість підприємства ресторанного господарства за умов реалізації запропонованого бізнес-плану.
Description:
Чернявська, А. В. Бізнес-план підприємства ресторанного господарства : випускна кваліфікаційна робота : 242 "Туризм" / А. В. Чернявська ; керівник роботи А. В. Роговий ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра туризму. – Чернігів, 2024. – 86 с.