Короткий опис(реферат):
У статті розглянуті основні види диверсифікації виробництва. Визначені стратегічні напрями диверсифікації підприємств цукробурякової галузі, що полягають в урізноманітненні видів діяльності підприємств цукробурякової галузі та розширенні асортименту виготовленої продукції. Це забезпечить отримання додаткового доходу та дозволить знизити ризик отримання збитку. Перспективним напрямом розвитку цукрового виробництва є давальницька переробка цукру-сирцю. Це доволі поширене явище у міжнародній торгівлі. За умов давальницької переробки цукор-сирець імпортується без сплати митних зборів, переробляється (рафінується) та потім реекспортується у вигляді білого цукру або цукровмісних продуктів, що сприятиме розвитку торгівлі, яка не зашкодить інтересам вітчизняних виробників подібної продукції.
Суть розробки, основні результати:
Селінний, М. М. Напрями диверсифікації цукробурякової галузі в Україні / М. М. Селінний // Науковий вісник Чернігівського державного інституту економіки і управління. Сер. 1: Економіка. - 2012. - №3(15). - С. 71-76.