Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/22818
Назва: Розробка харчових жирів з підвищеною біологічною цінністю
Автори: Ольшевська, С. С.
Ключові слова: рослинно-жирові суміші
вершкове масло
какао масло
куркума
імбир
горіхове молоко
пектин
vegetable-fat mixtures
butter
cocoa butter
turmeric
ginger
nut milk
pectin
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Розробка харчових жирів з підвищеною біологічною цінністю - це сучасна інновація у сфері харчової промисловості, а використання з цією метою нетрадиційної рослинної сировини – перспективний інноваційний напрям розвитку харчових жирів. Традиційною сировиною для виробництва харчових жирів є саломас та жир-сирець. З метою збагачення харчових жирів необхідними нутрієнтами необхідно розробляти та впроваджувати у масове виробництво рецептури рослиннижирових сумішей з додаванням біологічно активних речовин, що у свою чергу сприятиме удосконаленню асортименту та підвищенню попиту споживачів на вітчизняні рослинно-жирові суміші. Під час виконання випускної кваліфікаційної роботи використані такі методи як: евристичні (органолептичні) та вимірювальні (фізиико-хімічні) методи аналізу. За результатами роботи встановлено, що додавання куркуми та імбиру не впливає на органолептичні та фізико хімічні показники, але уповільнює розвиток МАФАМ, надає продукту привабливого вигляду та визначено, що куркума підвищує терміни зберігання масла вершкового за показником пероксидного числа. Додавання до рослинно-жирових суміші пектину та какао масла не дало значних відхилень від норм стандарту.
Опис: Ольшевська, С. С. Розробка харчових жирів з підвищеною біологічною цінністю : дипломна робота : 181 – Харчові технології / С. С. Ольшанська ; керівник роботи В. М. Челябієва ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2020. – 85 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/22818
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ольшевська С. С..pdfДипломна робота1,15 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.