Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.stu.cn.ua/123456789/26082
Назва: | Технологія води та водопідготовки харчових виробництв : методичні вказівки довиконання лабораторних робіт для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 181 «Харчові технології» |
Автори: | Буяльська, Н. П. Челябієва, В. М. Денисова, Н. М. |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" |
Короткий огляд (реферат): | Підприємства з виробництва харчових продуктів користуються водою переважно із централізованих систем водопостачання або із власних артезіанських та інших свердловин. У першому випадку, вода вже доведена до стандартів питної на спеціальних водопідготовчих станціях. У другому випадку вода може не відповідати питній. Досягти високих показників харчових продуктів і напоїв, використовуючи таку воду, неможливо. Для доведення складу води до відповідних вимог використовують різні способи додаткового оброблення. Практично немає жодного універсального способу оброблення, який можна було б застосовувати до води з будь-якою первісною якістю. Вибір способу водопідготовки залежить від якості вихідної води, прийнятої технології виробництва, потужності підприємства і визначається індивідуально для кожного заводу з урахуванням властивих йому особливостей. Для одержання води, що відповідає вимогам харчової промисловості, допускається використання комбінованих схем водопідготовки. Мета дисципліни «Технологія води та водопідготовки харчових виробництв» – надання студентам теоретичних основ та практичних навичок у області технології питної, мінеральної та технічної води, а також у напрямку удосконалення систем водопідготовки, що є важливим для майбутнього фахівця харчової промисловості щодо покращення екологічного стану довкілля регіону, області чи країни в цілому. Завдання дисципліни – формування у майбутніх фахівців умінь та компетенцій для забезпечення ефективного функціонування споруд водопідготовки, аналізу головних проблем в технології води і та шляхів їх усунення, вибору методу очищення вод в залежності від вихідного складу. |
Опис: | Технологія води та водопідготовки харчових виробництв : метод. вказівки до виконання лаб. робіт для здобувачів вищ. освіти першого (бакалавр.) рівня спец. 181 «Харчові технології» / уклад.: Н. П. Буяльська, В. М. Челябієва, Н. М. Денисова. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022. – 63 с. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.stu.cn.ua/123456789/26082 |
Розташовується у зібраннях: | Денисова Н. М.: навчально-методичні видання Челябієва В. М.: навчально-методичні видання Буяльська Н. П.: навчально-методичні видання Технічні науки |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Технологія води та водопідготовки харчових виробництв..pdf | Навчально-методичне видання | 1,16 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.