Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/28679
Назва: Стандартизація, метрологія та сертифікація : методичні вказівки до виконання лабораторних робіт для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» галузі знань 18 «Виробництво та технології» ОПП «Харчові технології та інженерія» всіх форм навчання
Автори: Хребтань, О. Б.
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Метою методичних вказівок з дисципліни «Стандартизація, метрологія та сертифікація» є набуття здобувачами вищої освіти практичних навичок зі стандартизації, метрології та сертифікації; аналізу сучасної системи нормативної документації; дослідження організації національної служби України зі стандартизації, метрології та сертифікації; ознайомлення зі структурою та особливостями діяльності регіонального державного підприємства зі стандартизації, метрології та сертифікації; користування нормативними та нормативно-технічними документами, особливостей розробки нормативних документів, що допоможе здобувачам вищої освіти орієнтуватись у системі нормативної документації зі стандартизації, метрології та сертифікації, використовуючи свої навички для виконання курсових та дипломних робіт, а в подальшому і у професіональній діяльності. В результаті виконання лабораторних робіт з дисципліни «Стандартизація, метрологія та сертифікація», студенти повинні набути компетенції і знати: - структуру і принципи системи стандартизації, метрології та сертифікації; - терміни і визначення у сфері стандартизації, метрології та сертифікації; - види нормативно-технічної документації, які застосовуються в стандартизації, метрології та сертифікації; - порядок розробки нормативно-технічної документації; - етапи затвердження, впровадження та скасування або заміни нормативних документів; - порядок застосування нормативно-технічної документації в роботі підприємств харчової галузі; - основні метрологічні правила, вимоги, норми; - правила повірки та застосування на харчових виробництвах технічних засобів вимірювання; - основні принципи, методи сертифікації; - зміст і порядок видачі документів за результатами сертифікації. вміти: - застосовувати термінологію та визначення зі стандартизації, метрології, сертифікації; - характеризувати різні види нормативної документації; - користуватися законодавчими актами та нормативною документацією в галузі харчових технологій; - розробляти нормативно-технічну документацію на харчову продукцію; - використовувати метрологічні правила, користуючись технічними засобами вимірювання; - визначати терміни та особливості проведення повірки технічних засобів вимірювання; - визначати та застосовувати методи сертифікації; - проводити підготовку необхідної документації для проведення сертифікації продукції, послуг та ін.
Опис: Стандартизація, метрологія та сертифікація : метод. вказ. до виконання лаб. робіт для здобувачів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти спеціальності 181 «Харчові технології» галузі знань 18 «Виробництво та технології» ОПП «Харчові технології та інженерія» всіх форм навчання / уклад. О. Б. Хребтань - Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2023. – 42 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/28679
Розташовується у зібраннях:Хребтань О. Б.: навчально-методичні видання
Технічні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4968 Методичка Стандартизація, метрологія та сертифікація.pdfметодичні вказівки932,05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.