Буяльська, Н. П.; Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Метою курсу є формування сучасного наукового світогляду в області безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини, формування необхідних в майбутній практичній діяльності спеціаліста умінь та навичок щодо визначення ...
Сапега, Б. Ю.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Глутамат натрію – сіль глутамінової кислоти. Широко зустрічається в природних продуктах харчування тваринного і рослинного походження, зокрема в томатах, м’ясі, молоці, грибах, сирі, кукурудзі, бобових, рибі. Глутамат ...
Мартиненко, О. С.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Для розроблення стратегії розвитку лікарського рослинництва важливим є постійний моніторинг ринку, оскільки зміна його кон’юнктури впливає на ефективність цієї сфери національного господарства. Загалом можна стверджувати, ...
Замай, Ж. В.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Курсову роботу з дисципліни «Інноваційні технології харчових виробництв» виконують здобувачі вищої освіти (ЗВО) другого (магістерського) рівня спеціальності «Харчові технології» на першому курсі. Вона є самостійною роботою ...
Денисова, Н. М.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Мета навчальної дисципліни полягає у формуванні у майбутніх фахівців (спеціалістів та магістрів) умінь та компетенції для забезпечення ефективного управління охороною праці та поліпшення умов праці з урахуванням досягнень ...
Денисова, Н. М.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Дані методичні розробки направлені на формування у студентів здатності творчо мислити, вирішувати складні проблеми інноваційного характеру й приймати продуктивні рішення у сфері охорони праці та цивільного захисту, з ...
Ричка, Б. В.; Костенко, І. А.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020)
Одною з причин техногенного надходження металів у ґрунт, закріплення їх в гумусових горизонтах в ґрунтовому профілі є корозія металоконструкцій. Джерело забруднення в цілому визначає якість і кількість накопичуваного продукту.
Ющенко, Н. Ф.; Буяльська, Н. П.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020)
Аналізуючи результати дослідження можна припустити, що перевищення ГДК важких металів в харчоконцентратах заварного крему на нашу думку пов’язане з надлишком важких металів у сировині – сухому молоці. Аналіз вмісту важких ...
Буяльська, Н. П.; Цибуля, С. Д.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Метою вивчення дисципліни «Охорона навколишнього середовища» є формування у здобувачів вищої освіти зі спеціальності «Харчові технології» прагнення до збереження навколишнього середовища.
Буяльська, Н. П.; Цибуля, С. Д.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Метою вивчення дисципліни «Екологія» є формування у здобувачів вищої освіти (ЗВО) дисципліни є формування системи знань про основні закономірності взаємодії людини, суспільства і природи.
Денисова, Н. М.; Карцан, В. Д.; Буяльська, Н. П.(Чернігів: ЧНТУ, 2020)
Актуальність теми дослідження зумовлена необхідністю введення до раціону населення продукції, що дозволяє знизити ризики виникнення ряду захворювань, пов’язаних із порушенням обмінних процесів.
Постановка проблеми. ...
Денисова, Н. М.; Костенко, І. А.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020)
В методичних вказівках наведені практичні роботи з дисципліни "Безпека життєдіяльності та основи охорони праці". Вони містять: короткі теоретичні відомості, приклади розв’язання задач, завдання для самостійної роботи та ...
Денисова, Н. М.; Костенко, І. А.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020)
В методичних вказівках наведені завдання до розрахунково-графічної роботи з дисципліни “Безпека життєдіяльності та основи охорони”. Вказані основні вимоги до виконання, оформлення та здачі роботи на перевірку. Міститься ...
Ткачук, К. Н.; Гуменюк, О. Л.; Бивойно, Т. П.; Денисова, Н. М.; Челябієва, В. М.; Ткачук, К. К.; Буяльська, Н. П.(Чернігів: ЧДТУ, 2011)
Викладені правові, нормативно-технічні та організаційні основи охорони
праці, виробничої санітарії, безпеки виробництва, протипожежної безпеки.
Наведена інформація щодо особливостей гігієнічно правильної
експлуатації ...
Денисова, Н. М.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : ЧНТУ, 2020)
Мета навчальної дисципліни полягає у формуванні у майбутніх фахівців (спеціалістів та магістрів) умінь та компетенції для забезпечення ефективного управління охороною праці та поліпшення умов праці з урахуванням досягнень ...
Буяльська, Н. П.; Гуменюк, О. Л.; Денисова, Н. М.; Челябієва, В. М.(Чернігів : ЧНТУ, 2020)
У монографії проаналізовані напрацювання у сфері підвищення харчової цінності хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів, пропонуються шляхи та засоби вирішення питання підвищення харчової цінності хлібобулочних і ...
Буяльська, Н. П.; Литвиненко, О. О.; Денисова, Н. М.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
Актуальність теми дослідження. Розробка хлібобулочних виробів із добавкою продуктів переробки амаранту, з огляду на його хімічний склад, є перспективним напрямом для розширення асортименту продуктів підвищеної харчової ...