ISSN 2415-363X

Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі: Recent submissions

  • Грищенко, Є. О.; Чмель, О. П. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    Отримані дані дозволяють стверджувати, що обробка сухого насіння гамма-променями залежно від дози може мати інгібуючий або стимулюючий ефект на його енергію проростання та життєздатність.
  • Варанкіна, Т. М.; Тимошенко, О. П. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    Висновок статті: мікроорганізми – антагоністи, які є основою біопрепаратів, мають ріст регулюючі, імуномоделюючі та антистресові властивості, що сприяють кращому розвитку рослин та отриманню якісної, лежкоздатної продукції.
  • Бутурлим, Д. А.; Чмель, О. П. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    Останніми роками в Україні значна увага приділяється науковому обґрунтуванню ефективного застосування в технологіях вирощування ярого ячменю біопрепаратів різного спектру дії, у тому числі фосфатмобілізуючих для ячменю ...
  • Бутурлим, Д. А.; Бондар, І. М. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    У дослідженнях визначили, що зберігати зерно ячменю з вологістю нижче критичної та з добрими показниками якості можна у звичайних сховищах, оскільки це економічно вигідніше. При цьому в перші місяці зберігання основні ...
  • Картак, О. В.; Замай, Ж. В. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    Метою роботи було теоретичне та експериментальне обґрунтування заміни коров’ячого молока на вівсяне молоко в технології виробництва йогурту.
  • Руса, І. С.; Денисова, Н. М. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    Проаналізувавши статтю, можна зробити висновок, що використання цикорію, зніту вузьколистого та м’яти перцевої в технології хлібобулочних виробів є актуальною науково - практичною задачею.
  • Шавеко, Л. О.; Ганєєва Т.В., / (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    Метою роботи було визначення органолептичних, фізико-хімічних показників та відповідності споживчого маркування зразків сухих косметичних масок для обличчя вимогам ДСТУ 4766:2007.
  • Ролік, А. А.; Ганєєва Т.В., / (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    Метою даної роботи є дослідження фізико-хімічних показників якості зразків шампуню, та перевірка їх відповідності вимогам нормативних документів. Найбільш часто у нашому житті ми стикаємось з необхідністю очищення волосся ...
  • Репій, В. Л.; Денисенко, Т. М. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    Мета нашої роботи відслідкувати історичний розвиток столових приборів.
  • Півторак, С. Р.; Ганєєва Т.В., / (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    Метою даної роботи є дослідження органолептичних та фізико-хімічних показників туші для вій різних марок, що користуються високою популярністю у жінок і часто зустрічаються у роздрібній мережі міста Чернігова.
  • Голуб, Д. Р.; Денисенко, Т. М. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    Об’єктом дослідження є група солодковершкового селянського масла, оскільки масло з таким рівнем вмісту жиру є найбільш широко представленим у торговельній мережі. Для проведення оцінювання якості масла було відібрано в ...
  • Омельченко, В. В.; Денисенко, Т. М. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    Метою роботи є надання комплексної товарознавчої оцінки напівсолодкого червоного та білого вина на основі аналізу органолептичних та фізико-хімічних показників якості.
  • Маргасова, О. Д.; Ганєєва Т.В., / (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    Метою дослідження є дослідження показників якості зразків гофрокартону.
  • Зозуля, Р. В.; Денисенко, Т. М. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    Висновок, який можна зробити про вендінгові апарати, – це те, що вони являються першим кроком у майбутнє. Їх споживчі властивості не чим не відрізняються від споживчих властивостей звичайних побутових електроприладів і ...
  • Євган, Ю. М.; Мура, І. В.; Денисенко, Т. М. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    За результатами порівняльного аналізу асортименту магазинів встановлено, що досліджувані об’єкти здебільшого орієнтовані на покупців в яких домашні улюбленці коти чи собаки. Більшою глибиною відрізняється асортимент магазину ...
  • Денисенко, Т. М. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    Маркування та презентація кормових матеріалів та кормових сумішей не може містити відомостей про те, що корм запобігає, виліковує або має цілющу дію щодо певної хвороби, крім кокцидіостатиків та гістомоностатиків. Ця вимога ...
  • Говоруха, Ю. Ю.; Денисенко, Т. М. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    Провівши порівняльну характеристику брендів LG і Samsung за технологіями, можна об’єктивно сказати, що Samsung на півкроку опереджає LG по всім параметрам, окрім вартості. В телевізорах Samsung: більш зручна операційна ...
  • Тараненко, Р. В.; Корнієнко, І. В. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    Метою вивчення є формування системи знань, про призначення, можливості та функції геоінформаційної системи.
  • Шульга, О. В.; Сахно, Є. Ю. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    Для ефективного управління земельними ресурсами в об’єднаних територіальних громадах необхідно мати чітке та правильно регульоване законодавство, яке б було зрозумілим для розуміння на місцях. Також важливим є забезпечення ...
  • Школоберда, Т. Г.; Коваленко, С. В. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
    На підставі інформації, наданої сертифікованим інженером-землевпорядником під час подання заяви в електронній формі, Державний кадастровий реєстратор, який здійснює державну реєстрацію земельної ділянки, керуючись відповідими ...