Abstract:
Зосередження уваги на сучасних проблемах харчування є актуальною проблемою, оскільки є гарантією забезпечення та зміцнення здоров’я, профілактики захворювань, зниження інфекційних захворювань серед населення. В Україні цим питанням приділяється значна увага, розробляються наукові основи харчування у зв’язку з екологічно несприятливими умовами проживання.
Підготовка студентів, які навчаються за спеціальністю 181 - Харчові технології, не може забезпечити отримання ними всіх необхідних компетенцій без вивчення основ фізіології та гігієни харчування.
Перевірка знань студентів є важливим етапом навчання, який дає змогу викладачеві оцінити компетенції студентів. У зв’язку з цим, виконання контрольної роботи – необхідний інструмент для підготовки майбутніх фахівців.
Складання, розрахунок та аналіз раціонів харчування для різних груп населення та раціонів дієтичного харчування – відповідальний етап підготовки фахівців у галузі харчових технологій. Дотримання всіх вимог при його складанні забезпечує ефективне використання харчування людей у підтримці їхнього рівня життя, профілактики та лікування гострих та хронічних захворювань.
Description:
Основи фізіології та гігієни харчування : метод. вказівки до виконання контр. роботи для здобувачів вищ. освіти першого (бакалавр.) рівня спец. 181 «Харчові технології» / уклад.: Н. П. Буяльська, Н. М. Денисова. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022. – 66 с.