Короткий опис(реферат):
Аналізуючи результати дослідження можна припустити, що перевищення ГДК важких металів в харчоконцентратах заварного крему на нашу думку пов’язане з надлишком важких металів у сировині – сухому молоці. Аналіз вмісту важких металів в сировині для отримання останнього, показав перевищення їх концентрації їх у вихідній сировині – молоці незбираному. Тому коригуючі дії, пов’язані зі зниженням ризику вживання забрудненої продукції повинні бути направлені саме на зниження вмісту важких металів у вихідній сировині.
Суть розробки, основні результати:
Ющенко, Н. Ф. Дослідження вмісту важких металів у харчоконценратах / Н. Ф. Ющенко, Н. П. Буяльська, Н. М. Денисова // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : зб. тез Всеукр. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 8-9 квіт. 2020 р.) : збірник тез доп. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020. – С. 437-438.