Щерба, Л. В.; Сорокіна, Д. С.; Сиза, О. І.; Савченко, О. М.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
Отримані результати досліджень обумовлюють перспективність використання розроблених стимуляторів росту для підвищення врожаю кукурудзи. Подальші дослідження будуть проведені в польових умовах.
Калініченко, Ю. Д.; Савченко, О. М.; Сиза, О. І.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
Науково обґрунтовано та експериментально досліджено доцільність використання базиліку в технології приготування житньо-пшеничного хліба.
Встановлено вплив базиліку на бродильну активність закваски та житньо-пшеничного ...
Сиза, О. І.; Кичка, А. Л.; Гусол, Т. О.; Cавченко, О. М.(Чернігів : ЧНТУ, 2018)
Актуальність теми дослідження. Одним із діючих шляхів підвищення рівня здоров’я населення є створення продуктів харчування з додаванням рослинної сировини, що є невичерпним джерелом натуральних біологічно активних речовин, ...
Cавченко, О. М.; Лемеш, М. В.; Гунько, Д. В.; Сиза, О. І.; Челябієва, В. М.(Чернігів : ЧНТУ, 2018)
Актуальність теми дослідження. Харчова промисловість із кожним роком стрімко розвивається в усіх напрямках, особливо в напрямку підвищення харчової цінності хлібобулочних виробів.
Постановка проблеми. Коливання якості ...
Даний практикум (хлібопекарське виробництво) містить 10 лабораторних робіт із технології харчових виробництв, які укладено за програмними питаннями курсу "Технології харчових виробництв" для студентів спеціальності 181 ...
Даний практикум ( кондитерське виробництво) містить 10 лабораторних робіт із технології харчових виробництв, які укладено за програмними питаннями курсу " Технології харчовиз виробництв" для студентів спеціальності 181 ...
Даний практикум містить 5 лабораторних робіт з основ кулінарної майстерності, які укладено за програмними питаннями курсу "Основи кулінарної майстерності" для студентів спеціальності 181 – Харчові технології. В методичних ...
Челябієва, В. М.; Сиза, О. І.; Савченко, О. М.(Чернігів : ЧНТУ, 2017)
Лабораторні роботи здебільшого мають характер дослідницького пошуку, аналізу та підтвердження теоретичних положень з курсу "Основи виробництва продуктів оздоровчого призначення". Лабораторні завдання спрямовані на розвиток ...
Челябієва, В. М.; Сиза, О. І.; Савченко, О. М.(Чернігів : ЧНТУ, 2017)
Завдання харчової експертизи – визначення всіх властивостей, які
характеризують якість харчової продукції з позиції її цінності для здоров’я
і безпеки людини.
Савченко, О. М.; Сиза, О. І.; Челябієва, В. М.(2016)
Даний практикум містить 17 лабораторних робіт із охорони навколишнього середовища, які укладено відповідно до навчальної програми дисципліни “Охорона навколишнього середовища” підготовки фахівців напряму 6.051701 «Харчові ...
Савченко, О. М.; Челябієва, В. М.; Сиза, О. І.(Чернігів: ЧНТУ, 2016)
Даний практикум містить 15 лабораторних робот із біохімії, які укладено за програмними питаннями курсу "Біохімія" для студентів спеціальності 227 – Фізична реабілітація. В методичних вказівках наведені лабораторні роботи ...
Даний практикум містить 17 лабораторних робіт із біохімії, які укладено за програмними питаннями курсу "Біохімія" для студентів напряму підготовки 6.051701 – Харчові технології та інженерія. В методичних вказівках наведені ...
Даний практикум містить 19 лабораторних робіт із загальної та неорганічної хімії, які укладено за програмними питаннями курсу "Загальна та неорганічна хімія" для студентів напряму підготовки 6.051701 – Харчові технології ...
Сиза, О. І.; Савченко, О. М.; Корольов, О.; Авер’янов, Ф.(2014)
У статті викладена розробка нових інгібіторів корозії на основі продуктів переробки екологічно-безпечної природної сировини України для захисту маловуглецевих сталей.