Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/28355
Назва: Програмний комплекс ANSYS : методичні вказівки до самостійної роботи для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньою програмою «Технології та устаткування зварювання» (освітній ступінь магістр)
Автори: Прибитько, І. О.
Руденко, М. М.
Ганєєв, Т. Р.
Нагорна, І. В.
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): САЕ-системами (Computer-Aided Engineering) називається програмне забезпечення, призначене для розрахунків, аналізу та симуляції фізичних процесів у вирішенні інженерних завдань. Дані системи є затребуваним в авіабудуванні, ракетобудуванні, машинобудуванні, енергетиці, індустрії нових матеріалів, будівництві великих інфраструктурних об'єктів тощо. Подібні програмні комплекси дозволяють за допомогою розрахункових методів моделювати «поведінку» промислових виробів у реальних умовах експлуатації. У своїй роботі CAE системи використовують різні математичні розрахунки: метод скінченних елементів, метод кінцевих різниць, метод кінцевих обсягів. За допомогою CAE інженер може оцінити працездатність виробу, не вдаючись до значних тимчасових та фінансових витрат. Методичні вказівки можуть бути використані здобувачам вищої освіти при самостійному виконанні лабораторних (практичних) робіт з курсу «Інтегровані CAD/CAM/CAE системи», а також спрямовані надати допомогу при вирішенні завдань статично-невизначуваних систем в курсі «Спеціальні розділи міцності». Дані методичні вказівки включають приклади вирішення за допомогою ANSYS характерних задач, містять відомості про структуру комплексу, особливості проєктування в середовищі ANSYS металевих та неметалевих конструкцій. Враховуючи специфіку роботи в програмі, всі дії користувача під час виконання завдання проілюстровані скріншотами екрану (інтерфейсу) та коментарями щодо введення даних.
Опис: Програмний комплекс ANSYS : метод. вказ. до самост. роботи для здобувачів друг.(магістер.) рівня вищ. освіти за освіт. програмою «Технології та устаткування зварювання» (освіт. ступінь магістр) / уклад.: І. О. Прибитько, М. М. Руденко, Т. Р. Ганєєв, І. В. Нагорна. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2023. – 56 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/28355
Розташовується у зібраннях:Нагорна (Завальна) І. В.: навчально - методичні видання
Ганєєв Т. Р.: навчально-методичні видання
Руденко М. М.: навчально-методичні видання
Прибитько І. О.: навчально-методичні видання
Технічні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4925 Програмний комплекс ANSYS.pdfметодичні вказівки1,9 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.