Денисова, Н. М.; Буяльська, Н. П.; Моторко, О. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021)
Розроблено рецептуру бісквітного напівфабрикату з використанням яблучного пюре та вівсяного борошна. Встановлено, що добавка 5 % та 10 % вівсяного борошна і 10 % яблучного пюре сприяє поліпшенню споживчих характеристик ...
Ющенко, Н. Ф.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Мета статті - аналіз причин виникнення професійних захворювань окреслює коло таких проблемних питань, як використання недосконалих технологій, машин та механізмів, відсутність, неефективність, несправність засобів ...
Руса, І. С.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Проаналізувавши статтю, можна зробити висновок, що використання цикорію, зніту вузьколистого та м’яти перцевої в технології хлібобулочних виробів є актуальною науково - практичною задачею.
Денисова, Н. М.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Мета навчальної дисципліни полягає у формуванні у майбутніх фахівців (спеціалістів та магістрів) умінь та компетенції для забезпечення ефективного управління охороною праці та поліпшення умов праці з урахуванням досягнень ...
Денисова, Н. М.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Дані методичні розробки направлені на формування у студентів здатності творчо мислити, вирішувати складні проблеми інноваційного характеру й приймати продуктивні рішення у сфері охорони праці та цивільного захисту, з ...
Челябієва, В. М.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021)
Метою викладання навчальної дисципліни “Експертиза харчових продуктів” є вивчення комплексу спеціальних досліджень, необхідних для визначення якості і безпеки харчових продуктів.
Ющенко, Н. Ф.; Буяльська, Н. П.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020)
Аналізуючи результати дослідження можна припустити, що перевищення ГДК важких металів в харчоконцентратах заварного крему на нашу думку пов’язане з надлишком важких металів у сировині – сухому молоці. Аналіз вмісту важких ...
Зінюк, М. О.; Денисова, Н. М.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
Дослідивши статтю, було встановлено доцільність використання добавки з суміші трьох видів безглютенового борошна рисового, гречаного та кукурудзяного для покращення вітамінно-мінерального складу продукції та якісних ...
Гуменюк, О. Л.; Челябієва, В. М.; Денисова, Н. М.(Чернігів : ЧДТУ, 2009)
Мета практикуму – допомогти студентам у підготовці до аудиторних занять, а також полегшити виконання практичних завдань, пов’язаних з розрахунками з охорони праці.
Буяльська, Н. П.; Цибуля, С. Д.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Метою вивчення дисципліни «Охорона навколишнього середовища» є формування у здобувачів вищої освіти зі спеціальності «Харчові технології» прагнення до збереження навколишнього середовища.
Буяльська, Н. П.; Цибуля, С. Д.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Метою вивчення дисципліни «Екологія» є формування у здобувачів вищої освіти (ЗВО) дисципліни є формування системи знань про основні закономірності взаємодії людини, суспільства і природи.
Костенко, І. А.; Денисова, Н. М.; Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020)
В методичних вказівках наведені лабораторні роботи з дисципліни ―Безпека життєдіяльності та основи охорони праці‖. Вони містять: короткі теоретичні відомості, практичні вказівки до виконання експериментальної частини робіт ...
Денисова, Н. М.; Костенко, І. А.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020)
В методичних вказівках наведені практичні роботи з дисципліни "Безпека життєдіяльності та основи охорони праці". Вони містять: короткі теоретичні відомості, приклади розв’язання задач, завдання для самостійної роботи та ...
Денисова, Н. М.; Костенко, І. А.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020)
В методичних вказівках наведені завдання до розрахунково-графічної роботи з дисципліни “Безпека життєдіяльності та основи охорони”. Вказані основні вимоги до виконання, оформлення та здачі роботи на перевірку. Міститься ...
Денисова, Н. М.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : ЧНТУ, 2020)
Метою вивчення дисципліни є надання знань, умінь, здатностей (компетенцій) для здійснення ефективної професійної діяльності шляхом забезпечення оптимального управління охороною праці на підприємствах (об’єктах господарської, ...
Денисова, Н. М.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : ЧНТУ, 2020)
Мета навчальної дисципліни полягає у формуванні у майбутніх фахівців (спеціалістів та магістрів) умінь та компетенції для забезпечення ефективного управління охороною праці та поліпшення умов праці з урахуванням досягнень ...
Буяльська, Н. П.; Гуменюк, О. Л.; Денисова, Н. М.; Челябієва, В. М.(Чернігів : ЧНТУ, 2020)
У монографії проаналізовані напрацювання у сфері підвищення харчової цінності хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів, пропонуються шляхи та засоби вирішення питання підвищення харчової цінності хлібобулочних і ...
Буяльська, Н. П.; Денисова, Н. М.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
Метою курсу є представлення розвитку досліджень та застосувань у галузі промислової екології та обговорення ролі промислової екології у стратегічному сталому розвитку в глобальному масштабі, а також стратегій для виробничої ...
Буяльська, Н. П.; Денисова, Н. М.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
Основну увагу в методичних вказівках приділено раціонам харчування, правильне складання яких з урахуванням умов життя, праці та побуту забезпечує стабільність внутрішнього середовища організму людини, діяльність різних ...